Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kornetki w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kornetki 6 sztuk
przecier pomidorowy 5 łyżek
kukurydza 0.5 małej puszki
keczup pikantny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ciasto francuskie 0.5 o-pakowania
żółty ser 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kornetki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.
Koncentrat pomidorowy w misce łączymy z keczupem i ziołami i smarujemy tym ciasto.
Kładziemy na każdy prostokąt plasterek żółtego sera i posypujemy kukurydzą.
Krok 1 - Kornetki w  cieście francuskim foto
2
Kładziemy na żółty ser jedną sztukę kornetki (po przekątnej) i zwijamy jak na zdjęciu.
Krok 2 - Kornetki w  cieście francuskim foto
3
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10-15 minut do momentu, aż się zarumienią.
Krok 3 - Kornetki w  cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.02.2014 13:39
świetny pomysł,zjadłabym chętnie
Klausia 08.02.2014 13:09
lubię takie przekąski :)
Czyki 25.01.2014 21:38
świetny pomysł:):)
Wafelek2601 19.01.2014 13:06
Świetny przepis
Bernadeta1 18.01.2014 10:27
smaczna kolacyjka
jussta 16.01.2014 22:44
ciekawy pomysł
gosia56 12.01.2014 22:22
super jedzonko
Grazyna0211 10.01.2014 21:04
bardzo smaczne
patryska76 10.01.2014 18:57
Wyglądają smakowicie ;-)
Janina 10.01.2014 18:47
Fajny pomysł, smaczne;)
kriko 10.01.2014 18:25
bardzo smaczne
Krzysztof15 10.01.2014 18:14
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak