Koreczki \"ROLADKI\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    6 plasterków
  • ser żółty

    6 plasterków
  • wykałaczki

  • pieczywo tostowe

    6 kromek
  • ogórek kiszony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek kroimy wzdłuż na cztery części. Z każdej kromki chleba odcinamy \"skórki\" i rozwałkowujemy wałkiem, aby były cieńsze. Na chlebie układamy plasterek sera żółtego i szynki. Na jednym z brzegów układamy kawałek ogórka i rolujemy na nim pozostałe składniki. Na koniec wbijamy wykałaczki \"na sztorc\", aby wszystko trzymało się razem w odległości około 1 cm od siebie. Ostrym nożem odkrawamy kolejne porcje koreczków. Smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 28.11.2012 23:03
fajne
plocia 28.11.2012 22:18
fajny pomysł na przekąskę
smakowita 24.05.2012 10:02
super kombinacja !
Grażyna13 03.01.2012 15:21
Pomysłowe i pyszne :)
Rogalik 10.07.2011 22:58
fajne
Babciagramolka 04.04.2011 17:50
Bardzo mi sie podoba pomysł z tymi koreczkami
Edyta38 24.03.2011 21:04
ale apetycznie wyglądają
irenka 24.02.2011 14:30
ślicznie wyglądają,warto zrobić
Barbara40 05.02.2011 20:15
bardzo mi sie podoba
eli82 28.11.2010 12:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat