Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1
soli szczypta
boczek wędzony 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z boczkiem

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko posolonej wodzie. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie ziemniaki zmielić i dodać do nich szczyptę soli oraz jajko. Dokładnie wymieszać.
wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Uformować wałek o średnicy około 2 cm.
Kroić skośne kluski i kłaść na wrzącą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia.
Boczek podsmażyć na tłuszczu.
Kopytka podawać na ciepło posypane boczkiem

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 08.10.2013 17:14
bardzo lubię
halina17 08.10.2013 17:09
Lubię kopytka.
lara 08.10.2013 15:42
bardzo fajne!!
Kasia35 08.10.2013 15:23
to jest mój pomysł na dzisiejszy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak