Konfitura z truskawek, agrestu i czekolady.

Konfitura z truskawek, agrestu i czekolady.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 dag
  • agrest

    25 dag
  • cukier

    25 dag
  • woda

    125 ml
  • czekolada gorzka

    20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Konfitura z truskawek, agrestu i czekolady.

Truskawki, agrest cukier i wodę włożyć do rondla o grubym dnie i gotować wolno często mieszając 20min.Zostawić do ostudzenia albo do następnego dnia.
Znowu gotować powoli, aż konfitura zgęstnieje.
Dodać połamaną czekoladę ,mieszać do całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Anna133 04.10.2013 15:04
ciekawe jak to smakuje , jeszcze tak nie robiłam
Kasia35 04.10.2013 14:12
ciekawe połączenie: truskawki, agrest i czekolada
bogusia19 04.10.2013 11:40
ale smakowita musi być
nogawkuchni 04.10.2013 10:30
Pyszne zestawienie i z pewnością genialna w smaku konfitura,będzie znakomita do naleśników,ciasta,czy kanapek,bardzo ciekawy pomysł.
dodi 04.10.2013 10:17
świetne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat