Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z truskawek, agrestu i czekolady.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 50 dag
agrest 25 dag
cukier 25 dag
woda 125 ml
czekolada gorzka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z truskawek, agrestu i czekolady.

Truskawki, agrest cukier i wodę włożyć do rondla o grubym dnie i gotować wolno często mieszając 20min.Zostawić do ostudzenia albo do następnego dnia.
Znowu gotować powoli, aż konfitura zgęstnieje.
Dodać połamaną czekoladę ,mieszać do całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 04.10.2013 15:04
ciekawe jak to smakuje , jeszcze tak nie robiłam
Kasia35 04.10.2013 14:12
ciekawe połączenie: truskawki, agrest i czekolada
bogusia19 04.10.2013 11:40
ale smakowita musi być
nogawkuchni 04.10.2013 10:30
Pyszne zestawienie i z pewnością genialna w smaku konfitura,będzie znakomita do naleśników,ciasta,czy kanapek,bardzo ciekawy pomysł.
dodi 04.10.2013 10:17
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak