Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej cebuli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jeśli szukasz genialnego przepisu na konfiturę z czerwonej cebuli, to jesteś w dobrym miejscu. Odkryj tę niezwykłą kompozycję smakową i doświadcz nowych doznań kulinarnych już dzisiaj!

Składniki:

miód prawdziwy 4 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
ocet winny czerwony 1/4 szklanki
cebula czerwona 1/2 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej cebuli

Niezwykła konfitura z czerwonej cebuli - doskonała harmonia smaku. Ta wyjątkowa konfitura to prawdziwa gratka dla miłośników nietypowych połączeń smakowych. Czerwona cebula, znaną ze swojego charakterystycznego aromatu i lekkiej słodyczy, tworzy niepowtarzalny dodatek do innych dań.

Czerwoną cebulę obieramy, kroimy na połowę i tniemy w piórka - pamiętajmy, aby nie były zbyt grube. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę i wkładamy cebulkę, smażymy na małym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy miód i przesmażamy, często mieszając. Solimy i pieprzymy, na koniec dodajemy ocet z czerwonego wina i dalej na małym ogniu przesmażamy aż wszystko zgęstnieje, przekładamy do słoiczka. Idealna do mięs oraz na kanapki.

Ta oryginalna konfitura z czerwonej cebuli to doskonałe uzupełnienie różnorodnych dań. Jej wyjątkowy smak świetnie komponuje się serami, pieczywem czy domowymi wypiekami. Możesz ją również wykorzystać jako dodatek do sałatek, sosów lub marynat do mięsa, nadając im oryginalny charakter.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 08.01.2014 18:34
smaczna cebulka!
monia2005 08.01.2014 17:49
polecam jest naprawdę pyszna
Barbara13 08.01.2014 13:46
takiej konfiturki jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak