Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Konfitura wieloowocowa

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
30 dag
czerwone porzeczki
10 dag
jabłko
1 szt.
limonka
1 szt.
cukier żelujący
30 dag
cynamon Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wieloowocowa

Owoce opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Oddzielić owoce porzeczki od grona, truskawki odszypułkować, a jabłko obrać. Porzeczki i połowę truskawek lekko rozgnieść, pozostałe truskawki pokroić na ćwiartki, a jabłko najpierw w ćwiartki, potem w plastry i słupki. Umieścić owoce w garnku. Dodać sok wyciśnięty z limonki i cynamon. Całość zasypać cukrem żelującym. Zagotować. Zmniejszyć płomień. Gotować konfiturę 5 minut, po czym przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 28.07.2011 10:52
Pyszniutka konfitura!
Goya 21.07.2011 13:05
mniam
aguus 15.07.2011 10:43
Pyszności!
pawel6 30.06.2011 13:33
Super konfitura!
Nina7 28.06.2011 12:33
Musi pięknie pachnieć za sprawą cynamonu i smakować rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak