Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
pomarańcza 5 sztuk
cukier 0.5 kg
wino czerwone 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura owocowa

Świeże owoce żurawiny wypłukałam pod wodą, osączyłam.Pomarańcze natomiast sparzyłam- podzieliłam na cząstki. Owoce wrzuciłam do szerokiego rondelka ,zalałam winem.Gotowałam na wolnym ogniu przez godzinę, co 15 minut mieszając. Przygotowaną konfiturę przekładałam do sparzonych słoików,pasteryzowałam 4-5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak