Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jabłkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 1/2 kg
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 60 dag
cukier waniliowy 1 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jabłkowa

Wykonanie:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny i smażyć w szerokim rondlu. Mieszając jabłka odparować, dodać cukier, cynamon i nadal mieszając smażyć około 10 minut. Konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 6 minut i odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.04.2016 08:25
pyszna jest taka konfitura
Wacław 26.04.2016 07:27
konfitury domowe zawsze najlepsze
norweska20 25.04.2016 23:51
Zawsze mile widziana
Róża1 25.04.2016 22:57
najlepsza własnej roboty :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak