konfitura brzoskwiniowa z porzeczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    3/4 kg
  • porzeczki czerwone

    1/4 kg
  • cukier biały

    1/2 kg
  • konfitur-fix

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ze skórki i pozbawione pestek brzoskwinie pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać przebrane porzeczki, wsypać cukier i konfitur-fix. Wszystko dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na większym ogniu przez 3 minuty, nie zapominając o mieszaniu. Zestawić garnek z ognia i gorącą konfiturą napełnić słoiczki, mocno zakręcić i odwrócić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 30.10.2011 23:05
przepyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat