Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z żurawiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 250 g (świeża)
pomarańcza 1 szt
cytryna 1/2 szt
laska cynamonu 1 szt
Goździki całe Prymat 6 szt
cukier 4-5 łyżek
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z żurawiny

Żurawinę myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy 2 l wody zimnej.
Gotujemy 30 min na wolnym ogniu.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w plasterki pomarańczę, cytrynę, goździki i cynamon- i gotujemy jeszcze 15 min.
dosładzamy do smaku.
Przecedzamy i schładzamy przed podaniem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.12.2016 09:02
Apetyczny:)
Krzysztof15 25.12.2016 15:27
bardzo lubię
benka 24.12.2016 20:10
Smaczny kompot
adelajda 23.12.2016 20:23
Ciekawy kompocik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak