Kompot z suszu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kompot, który zawsze najlepiej smakuje w okolicach grudniowych świąt.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • woda

    3 litry
  • jabłka suszone

    250 gramów
  • gruszki suszone

    200 gramów
  • śliwki suszone

    350 gramów
  • goździki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce bardzo dokładnie przepłukujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy do nich goździki i gotujemy około 30 minut. Kompot odcedzamy, schładzamy i ewentualnie dosładzamy (ja tego nie robiłam).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat