Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
skórka z cytryny do smaku
cukier 7 łyżek
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki ( jak na zdjęciu powyżej). Tak przygotowany rabarbar wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na około 1 godzinę, aby puścił sok.

Ilość cukru można dowolnie regulować. Warto dodawać najpierw mniej i potem smakować.

Zawsze można w trakcie jeszcze dosłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.03.2017 21:25
To jest klasyka z przepisów mojej babci, a ja też babcią jestem, czyli wiekowy.
MonikaW 07.11.2016 13:32
pyszny kompocik
slodkieniebo 07.11.2016 09:28
Uwielbiam rabarbar w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak