Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda 3 l
cukier drobny 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki ok. 5 cm.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru foto
2
Wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru foto
3
Po zagotowaniu dodajemy cukier, mieszamy, zmniejszamy ogień i gotujemy 10-15 min.
Krok 3 - Kompot z rabarbaru foto
4
Odstawiamy do ostygnięcia, odcedzamy i przelewamy do dzbanka, wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 4 - Kompot z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:08
Zawsze dobry kompot.
Bernadeta1 14.06.2013 20:23
teraz sezon na rabarbar, smaczny
Pusia 11.06.2013 10:10
świetny napój
iwi 10.06.2013 20:10
Super kompocik.
AnielskaSlodycz 10.06.2013 19:58
o chyba taki zrobię :) PODOBA MI SIĘ !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak