Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek,cynamonem i anyżem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier trzcinowy do smaku
laska cynamonu pół laski
anyż 1 gwiazdka
gorąca woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek,cynamonem i anyżem.


1.Jabłka myjemy i osuszamy,następnie przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
2.Jabłka przekładamy do garnka,dodajemy anyż i pokruszoną laskę cynamonu.Następnie gotujemy,aż jabłka będą miękkie.Po tym czasie kompot słodzimy cukrem trzcinowym,przykrywamy i odstawiamy,żeby nabrał aromatu.
3.Po tym czasie kompot przecedzamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 27.11.2015 19:58
Zapewniam,że bardzo dobry:)
gusia1000 26.11.2015 17:46
Na pewno dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak