Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cytryna
1/2 szt. -
limonka
1/2 szt. -
pomarańcza
1/2 szt. -
cukier trzcinowy
do smaku -
listki mięty
do dekoracji -
kostki lodu
-
woda
-
herbata owocowa
1 torebeczka
Przepis i sposób przygotowania Herbata mrożona brzoskwiniowo-cytrusowa
Połówki owoców przekrawamy na pół. Z jednej części owoców wyciskamy sok do schłodzonej herbaty, a resztę kroimy na mniejsze kawałki.
Wysokie szklanki wypełniamy kostkami lodu. Wlewamy herbatę, wkładamy cząstki owoców, uzupełniamy wodę i ozdabiamy listkami świeżej mięty. Smacznego!
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)