Kompot z jabłek w słoiki na zimę.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • woda

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić (wykroić pestki) i włożyć do słoików. Wodę zagotować z cukrem. Zalać jabłka w słoikach, zakręcić i pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 06.09.2013 10:41
zalewam ciepłym, zaraz po zagotowaniu...
Anonimowy 05.09.2013 17:53
zagotowac wode z cukrem...hm...i co dalej.Zalac jablka goracym roztworemczy zimnym...nie podano,a to przeciez wazne.
Anonimowy 05.09.2013 17:51
Wode z cukrem zagotowac i zalac jablka...hm cieplym roztworem czy ostudzic..nie podano,a to przeciez wazne..
manaika 30.08.2012 11:39
ciekawe
SYLKA 11.08.2012 20:08
dobry kompocik
Marko 15.06.2012 20:42
super
Marko 15.06.2012 20:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat