kompot wigilijny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    15 dag
  • suszone figi

    6 szt
  • rodzynki

    6 dag
  • suszone morele

    5 dag
  • cukier

    20 dag
  • sok z cytryny

    1 szt
  • woda

    2 l
  • gruszki

    10 suszone
  • jabłka suszone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śliwki jabłka gruszki i morele suszone umyć i namoczyć w letniej przegotowanej wodzie po 5 godzinach dodać figi suszone cukier i gotować w tej samej wodzie w której moczyły się gdy owoce będą półmiękkie dodać opłukane rodzynki gotować do miękkości wszystkich owoców na wolnym ogniu po czym dodać sok z cytryny i wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.11.2011 11:21
smak tradycji... super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat