Kompot wieloowocowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • winogrona

    20 dag
  • jeżyny

    1 garść
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie myjemy. Następnie obieramy, kroimy na kawałki pozbywając się nasion. Przekładamy do garnka. Winogrona płuczemy w zimnej wodzie i dodajemy do jabłek, to samo czynimy z jeżynami. Całość zalewamy około 1 l wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 10.01.2014 22:32
dobry taki kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat