Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 5 kg
woda 6-8 listków
cukier 1-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy

Truskawki obieramy i myjemy następnie przekładamy do wcześniej przygotowanych słoików. Z wody i cukru robimy zalewę. Cukier wsypujemy do garnka następnie zalewamy wodą i podgrzewamy mieszając aż cukier się nam rozpuści po czym zalewamy po brzegi słoika truskawki i zakręcamy zakrętkami. Następnie pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak