Kompot truskawkowy

Kompot truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    5 kg
  • woda

    6-8 listków
  • cukier

    1-3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki obieramy i myjemy następnie przekładamy do wcześniej przygotowanych słoików. Z wody i cukru robimy zalewę. Cukier wsypujemy do garnka następnie zalewamy wodą i podgrzewamy mieszając aż cukier się nam rozpuści po czym zalewamy po brzegi słoika truskawki i zakręcamy zakrętkami. Następnie pasteryzujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat