kompot truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    dowolna ilość
  • cukier

    3 łyżki na słoik
  • woda

    zależy od ilości truskawek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki wkładamy do przygotowanych słoików.Do słoika 0,5 litra wsypuję 3 łyżki cukru.gotuje wodę i zalewam truskawki w słoikach. Pasteryzuję 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
moni0212 17.11.2013 19:17
słodka przyjemność
IZABELA29 02.09.2012 08:39
ja mam zeszłoroczne a z tego roku tylko mrożone
ben-ka 28.08.2012 09:42
a ja w tym roku nie mam zapasów z truskawek,były takie drogie.....
Agnieszka91 22.08.2012 16:36
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat