Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot potrójnie owocowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwka mrożona 0,8 kg
truskawka 0,5 kg
czereśnie 0,5 kg
cukier waniliowy kilka lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot potrójnie owocowy

Śliwki rozmrozić na sitku, przelać wodą, włożyć do garnka i zalać wodą. Wsypać 3 łyżki cukru waniliowego i zagotować.

W międzyczasie umyć pozostałe owoce. Z czereśni usunąć gałązki a z truskawek szypułki. Wrzucić do śliwek najpierw czereśnie, a po 5 minutach dodać truskawki. Gotować kolejne 2 minuty i zestawić z ognia. Dodać cukru do smaku (ja już nie dodawałam. Wystarczyły mi te 3 łyżki). Wystudzić.

Przelać do dzbanka. Podawać schłodzony

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.10.2013 12:56
co to musi być za smak, pycha
IwonaKa 15.10.2013 00:04
bardzo lubię takie wieloowocowe
Katarzyna59 29.08.2013 08:59
fajny kompocik
Aannkaa82 07.08.2013 19:03
Bardzo ładne zdjęcie :) a kompocik jak najbardziej super.
Mniam 06.08.2013 07:16
Smaczny kompot.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak