Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot malinowo - jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
maliny świeże 250 gram
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot malinowo - jabłkowy

Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki (lub mniejsze kawałki), płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy ok. dwóch litrów wody. Maliny przebieramy, płuczemy i dodajemy do jabłek. Gotujemy (do momentu, aż jabłka będą miękkie). Pod koniec gotowania wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mieszamy. Kompot studzimy i przelewamy do dzbanka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 24.07.2014 09:36
na pewno smaczny
Ewelina1991 24.07.2014 08:50
lubię takie kompociki
Pietruszka 24.07.2014 08:26
pyszny i zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak