Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe tortillaki na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 1 szt
szpinak świeży 1 garść
papryka żółta 1/2 szt
ser emmentaler topiony 1/2 op
wędlina 5 plasterkó (drobiowa w galarecie)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe tortillaki na zimno

Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku. Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę. Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki. W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.09.2013 19:05
robie podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak