Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki pęczek
oliwa 3 łyżki
pomidorki koktajlowe
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta
cebula czerwona 3 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki z kurczakiem owiniętym papryką

Filet z piersi kurczaka kroimy z większą kostkę. Doprawiamy go przyprawą do kurczaka oraz zmiksowaną natką pietruszki z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Papryki kroimy z paseczki, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki nadziewamy na duże wykałaczki. Nadziewamy je tak aby papryki otaczały kawałki kurczaka. Grillujemy na ruszcie do miękkości kurczaka i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.11.2016 23:44
wyglądają bardzo apetycznie
Malinka 17.11.2016 08:25
Rzeczywiście kolorowe, ale też bardzo apetyczne!
Renataj 16.11.2016 21:31
Wspaniale się prezentują:) Dawno nie robiłam szaszłyków.
bertpvd 16.11.2016 20:32
pyszne szaszłyczki
endzi
endzi 16.11.2016 20:29
Wygladaja bardzo smakowicie!
VioletoweKucharzenie 16.11.2016 20:05
Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak