Kolorowe kostki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki w różnych kolorach

    2 opakowania
  • śmietana kremówka

    150 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • fix do śmietany

  • Skórka z jednej cytryny

  • serek mascarpone

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić osobno w gorącej wodzie, ale zamiast 500 ml dodaj 400 ml wody. Przelej do płaskich naczyń. Wystudź i wstaw do lodówki w celu całkowitego stężenia. Kremówki ubij z cukrem pudrem i fiksem, wymieszaj z mascarpone i skórką otartą z cytryny. Schłódź krem w lodówce. Galaretki wyłóż na deskę do krojenia, ostrym nożem pokrój w kostkę. Przełóż do salaterek, dodaj kawałki owoców. Osobno podawaj krem cytrynowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 23.01.2012 20:37
fajne
Seba 25.08.2011 09:03
super
Iwusia 07.11.2010 12:34
super !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat