Kolorowe koreczki imprezowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki koktajlowe

    16 szt.
  • ogorki gruntowe

    4 szt.
  • szynka

    20 dag
  • masło do posmarowania

  • zioła

    do dekoracji
  • sól do smaku

  • chleb

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Kromki chleba posmarować cienko masłem, pokroić na kawałki. Plastry szynki pokroić w kawałki pasujące do powierzchni kromeczek. Ogórki pokroić w grubsze plasterki. Pomidorki nabijać w całości na patyczki, a nieco większe przekroić na pół.

Kolejność nabijania na wykałaczki taka jak na załączonym obrazku;)

Ozdobić listkami oregano lub bazylii. Oprószyć solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat