Kolorowa zupa ziemniaczkowa z podsmażoną kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Dzisiaj polecam wypróbować mój przepis na kolorową zupę ziemniaczkową z podsmażoną kiełbasą.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • ziemniaki

    7 sztuk
  • kiełbasa śląska

    120 gramów
  • bulion drobiowy

    2 litry
  • szczypiorek

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wlej łyżkę oleju.

2. Cebulę pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, zeszklij.

3. Marchewki umyj, obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię. Podsmażaj 5 minut.

4. Cebulę z marchewką wrzuć do gorącego bulionu. Gotuj przez 5 minut.

5. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z bulionem. Gotuj 15 minut.

6. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, podsmaż. Wrzuć do garnka z zupą. Zagotuj.

7. Do zupy dodaj 2 garście szczypiorku. Zupa jest gotowa. Życzę smacznego!

Dotamisio
Do zupy można dodać też śmietanę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat