Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z czerwoną porzeczką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1/2 szklanki
kapusta pekińska 1/2 główki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
woda 2 (przegotowana)
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z czerwoną porzeczką

Kapustę kroimy dość cienko a cebulkę w drobna kosteczkę. Porzeczkę wyjmujemy z zamrażalnika na 15- 20 minut przed podaniem. Z oliwy, octu, wody, koperku, pietruszki, soku z cytryny i soli robimy sos. Kapustę mieszamy wraz z cebulka i sosem. Porzeczkę wykładamy do salaterki przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 03.01.2014 17:52
Ciekawy przepis
norweska20 03.01.2014 17:32
smakowite połączenie
jasiek 03.01.2014 17:32
dobry dodatek
idealme 03.01.2014 17:07
pyszności! :)
iwi 03.01.2014 17:06
Ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak