Kolorowa mozaika wieprzowa

Kolorowa mozaika wieprzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Mozaika wieprzowa to idealna propozycja na zapakowanie do pracy na drugie śniadanie. Plaster takiej mozaiki do tego świeża bułka najlepiej upieczona w domu a do tego szklanka soku i mamy zastrzyk energii na dalsze godziny w pracy czy szkole.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki główne

  • łopatka wieprzowa

    1 kilogram
  • mieszanka do kuchni meksykańskiej

    1 opakowanie
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    0.5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Do mięsa dodać przyprawy do smaku i zamrożoną mieszankę meksykańską i wyrobić masę.
Gotową masę podzielić na 4 części i każdą z nich położyć na kawałku folii spożywczej.
Każdą część zawinąć w cukierek.
Następnie każdy pakunek ponownie zawinąć szczelnie w folię spożywczą robiąc ponownie cukierek i zawiązując końce.
Gotowe paczuszki włożyć do garnka, zakryć mniejszą pokrywką (będzie to obciążenie), nalać wody tyle, aby zakryć paczuszki i przykryć pokrywką.
Gotować około 45 minut na małym ogniu.
Ugotowane mozaiki wyjąć z garnka, wystudzić i dopiero odwinąć z folii.
Podawać jako wędlina do chleba lub zaraz po przygotowaniu na obiad z ulubionymi dodatkami.

ZEWA
1, Sól i pieprz dodajemy do smaku. 2. Mieszanka meksykańska mrożona mieszanka warzyw do kuchni meksykańskiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat