Kolorowa jajecznica z żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak duży

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek konserwowy Smak

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • jajka

    6 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • maslo1

    2 łyżki
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • tymianek

    1/4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaka ugotować około 15 min., żeby był średnio miękki, Pokroić w plasrterki. Cebulę, paprykę, ogórka. Ppomidor pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę i dodać resztę. Posypać solą. Próżyć około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać ziemniaki.
Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Wylać masę jajeczną na patelnie pomiędzy warzywa. Dodać masło i tymianek. Smażyć 4 minuty na średnim ogniu, od czasu do czasu ruszając patelnią. Pod koniec posypać żółtym serem.
Podawać posypane czerwoną papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat