Kolorowa frittata z pieczarkami i fasolą szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • szynka pokrojona w kostkę

    20 dkg
  • jajko

    8 sztuk
  • musztarda ostra

    4 łyżeczki
  • zioła włoskie-mieszanka

    1/2 łyżeczki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • ser mozzarela

  • pomidor (pokrojony w kostkę)

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • fasola szparagowa

    25 dkg
  • pieczarki posiekane

    10 dkg
  • woda

    4 (przegotowana)
  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1
Podsmażyć fasolkę, pieczarki i cebulę na 1 łyżce masła. Odstawić .
2
Naczynie żaroodporne nasmarować resztą masła.
3
Ubić jajka z wodą, musztardą, ziołami i solą czosnkową. Dodać ser, pomidora, warzywa i podsmażoną szynkę.
4
Delikatnie przelać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 16.10.2013 18:46
pyszności!
Ania67 29.08.2013 10:21
To coś dla mnie
Seba 26.08.2013 15:43
ale pyszności
cooleczka 19.05.2013 21:41
fajna propozycja
aisza1 09.05.2013 06:24
śniadanie palce lizać
Ewelina38 23.04.2013 21:35
bardzo fajne jedzonko
Alex_M 05.04.2013 10:29
pyszne danie :)
Pietruszka 17.02.2013 22:44
wygląda bardzo smacznie
fotoviderek 17.02.2013 09:00
Pyszności i do tego wyglądają super :)
Angelika10 08.02.2013 21:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat