Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolacja z patisonem w rozmarynie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

patison 1 kg
czosnek 4 ząbki
pomidorki koktajlowe 10 dag
oliwki czarne 1/2 szklanki
oliwki zielone 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 5 łyżek
rozmaryn świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja z patisonem w rozmarynie

Wykonanie:
Patisony umyć, obrać i pokroić w grube plastry i usmażyć na oleju do miękkości. Pod koniec smażenia przyprawić do smaku, dodać połówki pomidorków i rozmaryn. Po chwili zdjąć z ognia, dodać oliwki, wymieszać i podawać z pieczywem na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 07.10.2016 12:42
super pomysł na patisona
misia123410 07.10.2016 09:28
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak