Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym
Koktajle są zdrowe, pożywne, pyszne i można je przygotować z rozmaitych składników. Ten koktajl powstaje na bazie jogurtu, świeżych truskawek i cukru brązowego. Zaledwie trzy składniki wystarczą, aby skosztować tą witaminową bombę.
Truskawki z jogurtem zmiksowane w blenderze tworzą pyszny napój. Jogurt naturalny możesz zastąpić jogurtem greckim.
1. Truskawki oczyścić ze szypułek, opłukać i odsączyć na sicie.
2. Następnie pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do wysokiego naczynia.
wlać cześć jogurtu naturalnego, zmiksować blenderem na gładką masę dodając stopniowo resztę jogurtu oraz cukier brązowy według swojego uznania.
3. Koktajl przelać do wysokich szklanek. Udekorować truskawkami.