Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl truskawkowy
1. Najpierw przygotowujemy koktajl. Truskawki miksujemy razem z jogurtem naturalnym i cukrem.
2. Koktajl przelewamy do słoiczków.
3. Następnie przygotowujemy bitą śmietanę. Bitą śmietanę w proszku ubijamy na sztywno z mlekiem.
4. Rurkę wkładamy do słoiczka. Bitą śmietanę rękawem cukierniczym wyciskamy na wierzch koktajlu.
5. Z kolei czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
6. Truskawki zanurzamy do połowy w czekoladzie i odkładamy do zastygnięcia na papier śniadaniowy. Można je również włożyć na chwilkę do zamrażarki. Wtedy szybciej czekolada nam zastygnie.
7. Pozostałą czekoladą smarujemy słoik tworząc spadające krople. Ja do tego użyłam szpatułki plastikowej, która trochę przypominała nożyk.
8. Na bitą śmietanę kładziemy truskawkę.
9. Posypką dekorujemy czekoladę oraz bitą śmietanę.
10. Gotowe! Smacznego!