Koktajl truskawkowo-gruszkowy z płatkami owsianymi na maślance

Koktajl truskawkowo-gruszkowy z płatkami owsianymi na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszny, pożywny koktajl z owoców i płatków owsianych. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • truskawki

    200 gramów
  • gruszka

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • maślanka

    250 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać wodą i zostawić na 10 minut. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na kawałki. Wrzucić wszystkie składniki do blendera kielichowego. Zalać mocno schłodzoną maślanką i blendować do momentu uzyskania jednolitej masy. Pić od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat