Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszny, orzeźwiający koktajl, w sam raz na upalne dni.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • jarmuż

    1 garść
  • szpinak świeży

    1 garść
  • gruszka

    1 sztuka
  • śliwki

    1 sztuka
  • nasiona chia

    2 łyżeczki
  • kefir

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak i jarmuż wypłukać, z jarmużu usunąć zdrewniałe łodygi. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Ze śliwki usunąć pestkę, pokroić na ćwiartki. Wrzucić wszystkie składniki do kielicha blendera. Dodać nasiona chia i mocno schłodzony kefir. Blendować do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pić od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat