Koktajl owocowo-jogurtowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    10 dkg
  • gruszka

    1 duża sztuka
  • jogurt owocowy

    300 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koktajl owocowo-jogurtowy foto
Truskawki umyć, odszypułkować.
Krok 2 - Koktajl owocowo-jogurtowy foto
Truskawki przełożyć do dzbanka miksera. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do truskawek.
Krok 3 - Koktajl owocowo-jogurtowy foto
Wlać jogurt (ja dałam jogurt o smaku truskawka-kiwi) i mleko.
Krok 4 - Koktajl owocowo-jogurtowy foto
Wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy koktajl przelać do szklanek. Podawać schłodzony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Weronika_eM 12.08.2012 14:36
idealny na upalne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat