Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowiec śmietanowy
W 1,5 szklanki mleka rozpuszczamy przesianą mąkę pszenną. Drugą część mleka zagotowujemy razem z cukrem. Gotujące się mleko zestawiamy z ognia i wlewamy stopniowo, cały czas mieszając trzepaczką mieszaninę mleka z mąką. Ponownie wstawiamy na ogień i chwilę gotujemy, cały czas mieszając, aż masa mocno zgęstnieje. Odstawiamy, owijamy folią i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękką margarynę lub masło chwilę miksujemy razem z olejkiem śmietankowym. Następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, cały czas miksując. Po całkowitym wymieszaniu masła z budyniem dodajemy wiórki kokosowe i pokrojony w drobne kawałeczki ananas i mieszamy.
Na jeden blat biszkoptowy wykładamy połowę masy, następnie układamy drugi biszkopt lekko dociskając i smarujemy pozostałą masą całe ciasto razem z bokami. Na koniec ciasto dekorujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego.