Kokosowe makaroniki w czekoladzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    3 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • białko

    6 szt
  • aromat waniliowy

    2 łyżeczki
  • czekolada gorzka

  • śmietana kremówka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz czekolady) ubijac około 10 minut na najwyższych obrotach miksera. Najlepiej robić to w misce położonej na garnku z gotującą się wodą. Wstawić do lodówki na pół godziny. Na jeden makaronik brać około łyżeczki masy i formować w piramidki. Piec w temp 180 C do momentu kiedy zaczną się delikatnie rumienić. Wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić na parze z 2-3 łyżkami kremówki. Makaroniki maczać w czekoladzie i zostawić do zastygnięcia.
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 01.05.2011 10:19
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat