Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 120 gram
mleko skondensowane 250 ml
czekolada gorzka 100 gram
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki z czekoladą

1. Czekoladę drobno siekamy.
2. W misce łączymy wiórki kokosowe, mleko skondensowane i posiekaną czekoladę oraz aromat waniliowy.
3. Łyżeczką formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.03.2017 11:45
zjadłabym :)
RenataZ-et 13.03.2017 11:07
uwielbiam takie słodkości :)
Róża1 13.03.2017 10:01
fajny przepis :-)
w mojej kuchni 13.03.2017 09:31
pyszny deser
Konczi 13.03.2017 09:23
pysznie wyglądają ....
IZABELA29 13.03.2017 09:00
Wow pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak