Kokardki z patelni z dodatkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

  • koncentrat pomidorowy

    łyżeczka
  • jogurt naturalny

    łyżeczka
  • pieczarki

    ok25dag
  • kukurydza z suszonymi pomidora

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • pieprz kolorowy

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • cebula

  • czosnek

    3ząbki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować prawie,że do miękkości z kostką bulionową do makaronu i odlać(pozostawiając odrobinę wody,w której się gotował).
Pieczarki obrane i pokrojone podsmażyć na maśle,oprószyć kucharkiem.Dodać cebulę w piórkach i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Smażyć na małym ogniu.Dorzucić połowę puszki kukurydzy z suszonymi pomidorami i poddusić.Doprawić pieprzem kolorowym(zmielonym),cytrynowym i odrobiną cayenne oraz solą.Posypać ziołami.Dolać ok100-150ml wody,do pieczarek włożyć łyżeczkę koncentratu i wymieszać.Gdy trochę się \"pobulgocze\" zdjąć z ognia i dodać łyżeczkę jogurtu,delikatnie i dokładnie wymieszać całość.Wstawić na mały ognień i mieszając czekać by całość zgęstniała,dodać makaron z resztką wody,w której się gotował(ok80ml),chwilę poddusić i nakładać. Przy 3/4 opakowania makaronu wyszły bodajże 4porcje jak nie nawet i 5 (licząc dokładki:P)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 10.08.2011 20:58
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat