Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem
Kroki postępowania
Zagniatamy ciasto dłońmi by miało jednolitą konsystencję na stolnicy. Ciasto dzielimy na kilka kawałków, formując w podłuzny rulon, kroimy jak na koputka .
ziemniaki | 1 kg |
mąka pszenna | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 5 łyzek |
jajko | 3 sztuki |
cebula | 3 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki z górką |
sól , pieprz, zioła prowansals | do smaku |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | do smaku |
udko | 2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: