Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 25 dag
mak 2 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
migdały 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 łyżka
miód prawdziwy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Kroki postępowania

1
Mak zalać wodą i gotować około pół godziny. Zemleć trzy razy w maszynce do mielenia. Dodać miód, pokrojone orzechy i migdały oraz rodzynki, skórkę pomarańczową i wiórki kokosowe. Wymieszać składniki
Krok 1 - Kluski z makiem foto
2
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju. Układać warstwami na przemian kluski z masa makową
Krok 2 - Kluski z makiem foto
3
Na kolejną warstwę masy makowej ponownie kluski aż do wyczerpania wszystkich składników
Krok 3 - Kluski z makiem foto
4
Wierzch dowolnie udekorować
Krok 4 - Kluski z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 28.12.2015 11:45
smaczne i zdrowe
Bernadeta1 25.12.2015 14:29
bardzo smaczne
IZABELA29 25.12.2015 11:22
nie robię z makaronem dań
Wafelek2601 25.12.2015 10:00
Bardzo dobre
Damiano
Damiano 25.12.2015 00:49
bardzo dobre
Jadwiga/Jaga85 25.12.2015 00:28
lubię kutię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak