Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z mięsem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana
ugotowane mięso z kurczaka 50 dkg
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z mięsem i cebulką

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, zmielić. Dodać jajko i mąkę ziemniaczaną. Wyrobić razem tak, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Mięso zmielić, dodać podsmażoną cebulkę i przyprawy. Wymieszać. Odrywać kawałki ciasta, spłaszczyć je w ręce i do środka dodać troszkę mięsa. Mięso oblepić dookoła ciastem ziemniaczanym. Ugotować w osolonej wodzie i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 22.08.2016 18:27
Kluseczki pyszne.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak