Kluski śląskie

Kluski śląskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

  • jajo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i wystudzić. Zmielić w maszynce. Dodać jajo i taką ilość mąki ziemniaczanej, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Kiedy już wyrobimy ciasto, uformować małe kuleczki i z jednej strony palcem wygnieść dziurkę. Ugotować w osolonym wrzątku. Podać polane sosem lub posypane cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

06.03.2014 07:51
często robię takie kluski

Ewelina38

27.09.2013 17:40
jak dla mnie jest to danie, które chyba nigdy mi się nie przeje :)

IlonaAlbertos

03.12.2012 00:31
Robię je dość często i zawsze szybko znikają.

berys18

01.12.2012 09:54
pyszne

Ada-Gaba

16.10.2012 10:56
moje ulubione

Anna152

08.05.2012 09:33
mniam

ben-ka

13.02.2012 09:02
bardzo lubię kluski śląskie:)

Iwusia

05.01.2012 18:25
robię wg podobnego przepisu , więc mogę powiedzieć, że smakują znakomicie

Wacław

05.01.2012 10:42
pycha,poproszę o porcyjkę !

Brigitte

04.12.2011 16:07
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat