Kluski kładzione z serem twarogowym

Kluski kładzione z serem twarogowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    według uznania
  • sól

    do smaku
  • ser biały

    30 (twarogowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski kładzione z serem twarogowym

Twaróg mielimy przez maszynkę, solimy i mieszamy z jajkami. Stopniowo dodajemy mąkę i mleko. Gotujemy osoloną wodę, zwilżoną łyżką nakładamy masę formując małe kluseczki i wrzucamy je do wrzątku. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 5 min. Po tym czasie wyjmujemy cedzakową łyżka na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

aisza1 15.01.2013 08:06
pycha
Milena87 14.01.2013 10:32
pyszne
Ela15 11.01.2012 09:43
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat