Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0.5 kg
  • cebula

    1
  • koperek

  • jajko

  • śmietana 30%

    200 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • kostka rosołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę przysmażamy na patelni, po wystygnięciu dodajemy ją do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą oraz przyprawami: solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy.
W garnku gotujemy wodę (ok 1 l), dodajemy do niej kostkę rosołową. Klopsy gotujemy przez ok 10 min po ich wypłynięciu.
Koperek siekamy i dodajemy go wraz ze śmietaną do gotujących się klopsów, po kilku minutach doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 20.05.2013 22:02
rewelacyjne danie
karolina1869 18.01.2013 13:55
fajne klopsiki
misia53 12.01.2013 00:26
super obiadek , koperek mam zamrożony
janek64 03.10.2012 12:22
Taki obiadek to rozumiem :)
Motorek 02.10.2012 16:12
extra
IKrakowianka 25.09.2012 20:04
pyszny obiadek
Bernadeta1 24.09.2012 14:37
robię podobnie
Justyna Jussstiii 01.09.2012 14:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat