Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0.5 kg
  • cebula

    1
  • koperek

  • jajko

  • śmietana 30%

    200 gram
  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • kostka rosołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę przysmażamy na patelni, po wystygnięciu dodajemy ją do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą oraz przyprawami: solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy.
W garnku gotujemy wodę (ok 1 l), dodajemy do niej kostkę rosołową. Klopsy gotujemy przez ok 10 min po ich wypłynięciu.
Koperek siekamy i dodajemy go wraz ze śmietaną do gotujących się klopsów, po kilku minutach doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.05.2013 22:02
rewelacyjne danie

karolina1869

18.01.2013 13:55
fajne klopsiki

misia53

12.01.2013 00:26
super obiadek , koperek mam zamrożony

janek64

03.10.2012 12:22
Taki obiadek to rozumiem :)

Motorek

02.10.2012 16:12
extra

IKrakowianka

25.09.2012 20:04
pyszny obiadek

Bernadeta1

24.09.2012 14:37
robię podobnie

Justyna Jussstiii

01.09.2012 14:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat