Klopsiki przemytnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

klopsy

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • jajka

    1 szt
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • szpinak

    200 g
  • musztarda francuska

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • olej do smażenia

sos pomidorowy

  • bulion warzywny

    1 l
  • przecier pomidorowy

    200 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • oregano

  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki połączyć i wyrobić jednolita masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozgrzać olej na patelni. Mięsną masę formować w małe kulki a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron.

Bulion podgrzać w garnku. Dodać do niego przecier pomidorowy, cukier i oregano. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć klopsy do sosu i dusić na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Serwować z ziemniaczkami lub frytkami i surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat