Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mięsno - pieczarkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
pieczarki 12 średnich
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mięsno - pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, trzy łyżki bułki tartej, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do grilla.
Krok 1 - Klopsiki mięsno - pieczarkowe foto
2
Pieczarki obieramy i przekładamy do rozdrabniacza, po czym mielimy na drobno. Zmielone pieczarki dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 2 - Klopsiki mięsno - pieczarkowe foto
3
Całość wyrabiamy - mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Klopsiki mięsno - pieczarkowe foto
4
Następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Klopsiki mięsno - pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 30.12.2013 20:52
pyszne jedzonko
Zdzisław 26.12.2013 00:29
dla mnie smacznie podano
Małgorzata106 25.12.2013 21:26
super pyszne
Rogalik 25.12.2013 20:59
smaczne klopsiki
norweska20 25.12.2013 18:28
smaczne, też takie robię
Pietruszka 25.12.2013 17:49
lubię takie klopsiki
gosia56 25.12.2013 17:06
pyszne klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak