Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 350 gram
kostka rosołowa 1
łopatka wieprzowa 500 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
majeranek
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki

Kroki postępowania

1
Wątróbkę płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
2
Łopatkę mielimy na mielone w maszynce do mięs.
Krok 2 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
3
Następnie w maszynce mielimy zimną wątróbkę. (dodajemy do mięsa)
Krok 3 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
4
Do mięsa i wątróbki wbijamy jedno jajko i wsypujemy do maku przyprawy. Wszystko razem mieszamy - wyrabiamy.
Krok 4 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
5
Z masy formujemy klopsiki.
Krok 5 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
6
Klopsiki maczamy w roztrzepanym jaku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 6 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto
7
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 7 - Klopsiki mielone dodatkiem wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 08.12.2016 10:53
Wygląda pięknie
Futka 07.12.2016 12:30
Wspaniałe i bardzo smakowite klopsiki :)
Małgorzata92 07.12.2016 11:48
Wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak